Historien om First Mat

AM First AB som tagit fram FIRST MAT drivs av Anna Gunnarsson och Maria Sörling.

Idén om en transportmatta med kanter har funnits i många år men det var först sommaren 2015 vi blåste liv i den på riktigt. Idén som sedan resulterade i First Mat-världens första formgjutna transportmatta med flexibla kanter, tillverkad i ett lättviktsmaterial.

En av oss är hästägare sedan många år och har på nära håll sett problemen i golv och väggar. Det är faktiskt bland det första folk pratar om när vi presenterar vår innovation och att det blir så otroligt mycket mer enkelt att hålla rent i transporten!
Det är även en stor kostnad att byta/reparera golv och väggar som många önskar slippa och med First Mat inlagd har man koll på att golv och väggar håller sig i bra skick.

För oss var det också viktigt att ta fram en svensktillverkad produkt med miljötänk och att den skulle vara slitstark men lätthanterlig för en person. Från starten sommaren 2015 har vi lagt otroligt många timmar på planering och ritningar, kontakt med olika fabriker, kollat på olika materialval- allt för att få fram en så bra produkt som möjligt.

Vi vill med First Mat ge dig ett enklare och säkrare hästliv, både till vardags och tävling!